Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 250 gr bloem
    • 1 kg stoofvlees in blokjes
    • 5 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 grote fijngehakte ui
    • 1 fijngehakt teentje knoflook
    • 7 dl bouillon
    • 1/2 theelepel worcestershiresaus
    • Zout
    • Peper
    • 750 gr aardappelen in blokjes
    • 500 gr wortelen in blokjes
    • 250 gr doperwtjes (diepvries)


  • Bereiding:

    • Bestrooi een stuk vetvrij papier met bloem, haal de stukjes vlees hierdoor en bewaar de
      overgebleven bloem
    • Verhit de olie in een braadpan, bak de blokjes vlees met enkele tegelijk aan alle kanten bruin
      en haal ze dan uit de pan
    • Temper de warmtebron en fruit in de achtergebleven olie de ui en de knoflook tot de ui bijna
      zacht is
    • Roer er de overgebleven bloem door
    • Roer er geleidelijk de bouillon, worcestershiresaus, zout en peper door
    • Laat de saus al roerend indikken
    • Doe het vlees in de pan en breng de saus aan de kook
    • Draai het vuur lager en laat het vlees afgedekt in 2 1/2 uur bijna gaar stoven
    • Voeg de aardappelen en de wortelen toe en breng alles weer aan de kook
    • Draai het vuur lager en laat het gerecht 20 minuten stoven
    • Roer de doperwten erdoor en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven tot het vlees en de
      groenten gaar zijn