Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 250 gr bloem
- 1 kg stoofvlees in blokjes
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote fijngehakte ui
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 7 dl bouillon
- 1/2 theelepel worcestershiresaus
- Zout
- Peper
- 750 gr aardappelen in blokjes
- 500 gr wortelen in blokjes
- 250 gr doperwtjes (diepvries)
-
Bereiding:- Bestrooi een stuk vetvrij papier met bloem, haal de stukjes vlees hierdoor en bewaar de
overgebleven bloem - Verhit de olie in een braadpan, bak de blokjes vlees met enkele tegelijk aan alle kanten bruin
en haal ze dan uit de pan - Temper de warmtebron en fruit in de achtergebleven olie de ui en de knoflook tot de ui bijna
zacht is - Roer er de overgebleven bloem door
- Roer er geleidelijk de bouillon, worcestershiresaus, zout en peper door
- Laat de saus al roerend indikken
- Doe het vlees in de pan en breng de saus aan de kook
- Draai het vuur lager en laat het vlees afgedekt in 2 1/2 uur bijna gaar stoven
- Voeg de aardappelen en de wortelen toe en breng alles weer aan de kook
- Draai het vuur lager en laat het gerecht 20 minuten stoven
- Roer de doperwten erdoor en laat afgedekt nog 5-10 minuten stoven tot het vlees en de
groenten gaar zijn
- Bestrooi een stuk vetvrij papier met bloem, haal de stukjes vlees hierdoor en bewaar de