aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 verse (of diepvries) maiskolven -
8 grote, kruimige nieuwe aardappelen -
Laurierblaadjes -
4 Mexicaans gekruide steaks (entrecotes) -
1 dl volle rode wijn -
1 zakje mix voor Guacamole (Casa Fiesta) (of zelf maken) -
1 rijpe avocado -
2 uien -
4 teentjes knoflook -
2 eetlepels olijfolie -
1 groene jalapenopeper (ingelegde peper) -
500 gr rijpe tomaten -
Suiker -
1 zak nacho cheese tacochips -
Roomboter
-
-
Bereiding:-
Haal de maiskolven voor de helft uit het blad, verwijder het ‘hooi’ (laat diepvrieskolven ontdooien) en kook de kolven 10 minuten in water met zout -
Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in, bedek elke aardappel met 4 laurierblaadjes en verpak ze in aluminiumfolie (glimmende kant binnen) -
Leg de steaks in een diep bord, overgiet ze met de wijn en laat ze 1 uur marineren (keer ze af en toe om) -
Steek de barbecuekooltjes aan en leg de aardappelen langs de rand -
Leg de aardappelen, zodra de as wit is, tussen de kooltjes -
Begin na 30 minuten met het roosteren van het vlees -
Bereid intussen guacamole volgens de aanwijzingen op het zakje mix -
Schil de avocado, neem hem van de pit en pureer hem -
Hak voor de tomatensaus de uien fijn, pureer de knoflook en fruit beide in zachtjes wat olijfolie -
Hak de peper fijn, snijd de tomaten in blokjes en voeg beide toe -
Laat de saus opkoken en neem haar van het vuur -
Breng met zout, suiker en peper op smaak en laat de saus onder roeren afkoelen -
Dep de steaks droog en rooster ze aan beide kanten 5 minuten -
Rooster de maiskolven onder keren 10 minuten -
De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen -
Steek de maiskolven aan prikkers, bestrijk ze met boter, bestrooi ze met zout en hap ze af -
Serveer de tomatensaus bij de steaks -
Maak de aardappelpakketjes open, steek de schil open en eet het kruim er, met boter, uit
-