aantal personen: 4


  • Ingrediënten:


    • 4 verse (of diepvries) maiskolven

    • 8 grote, kruimige nieuwe aardappelen

    • Laurierblaadjes

    • 4 Mexicaans gekruide steaks (entrecotes)

    • 1 dl volle rode wijn

    • 1 zakje mix voor Guacamole (Casa Fiesta) (of zelf maken)

    • 1 rijpe avocado

    • 2 uien

    • 4 teentjes knoflook

    • 2 eetlepels olijfolie

    • 1 groene jalapenopeper (ingelegde peper)

    • 500 gr rijpe tomaten

    • Suiker

    • 1 zak nacho cheese tacochips

    • Roomboter


  • Bereiding:


    • Haal de maiskolven voor de helft uit het blad, verwijder het ‘hooi’ (laat diepvrieskolven ontdooien) en kook de kolven 10 minuten in water met zout

    • Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in, bedek elke aardappel met 4 laurierblaadjes en verpak ze in aluminiumfolie (glimmende kant binnen)

    • Leg de steaks in een diep bord, overgiet ze met de wijn en laat ze 1 uur marineren (keer ze af en toe om)

    • Steek de barbecuekooltjes aan en leg de aardappelen langs de rand

    • Leg de aardappelen, zodra de as wit is, tussen de kooltjes

    • Begin na 30 minuten met het roosteren van het vlees

    • Bereid intussen guacamole volgens de aanwijzingen op het zakje mix

    • Schil de avocado, neem hem van de pit en pureer hem

    • Hak voor de tomatensaus de uien fijn, pureer de knoflook en fruit beide in zachtjes wat olijfolie

    • Hak de peper fijn, snijd de tomaten in blokjes en voeg beide toe

    • Laat de saus opkoken en neem haar van het vuur

    • Breng met zout, suiker en peper op smaak en laat de saus onder roeren afkoelen

    • Dep de steaks droog en rooster ze aan beide kanten 5 minuten

    • Rooster de maiskolven onder keren 10 minuten

    • De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen

    • Steek de maiskolven aan prikkers, bestrijk ze met boter, bestrooi ze met zout en hap ze af

    • Serveer de tomatensaus bij de steaks

    • Maak de aardappelpakketjes open, steek de schil open en eet het kruim er, met boter, uit