aantal personen: 4
-
Ingrediënten:-
4 stukjes ossehaas van elk 150 g -
2 eetlepels tomatenpuree -
20 gekookte mosselen (zonder schelp) -
12 scampi’s -
100 g garnalen -
1 dl witte wijn en 1 dl visbouillon -
Olijfolie -
1/2 dl porto -
Fijn gehakte peterselie -
Peper -
Zout -
Klontje boter -
200 g champignons
-
-
Bereiding:-
Bak het vlees in hete boter aan de beide kanten +/- 3 minuten, kruid met peper en zout en houd het geheel warm -
Bak de scampi’s in de olijfolie en pel deze na het bakken -
Verwijder het braadvet uit de pan, voeg witte wijn en de visbouillon toe -
Stoof de champignons, voeg deze bij de saus met de tomatenpuree -
Voeg de porto erbij en wat braadjus van het vlees -
Naar keuze lichtjes binden met mengboter (1 soeplepel boter en 2 soeplepels bloem goed mengen) -
Zachtjes laten doorkoken, de saus afmaken met extra kruiden -
Schik op een voorverwarmde schotel: in het midden het gebakken vlees, en daarrond de zeevruchten, werk de schotel af met de saus en garneer met fijngehakte peterselie -
Dien op met gespoten aardappelpuree in roosjes en zet even onder de grill
-