aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 4 stukjes ossehaas van elk 150 g

    • 2 eetlepels tomatenpuree

    • 20 gekookte mosselen (zonder schelp)

    • 12 scampi’s

    • 100 g garnalen

    • 1 dl witte wijn en 1 dl visbouillon

    • Olijfolie

    • 1/2 dl porto

    • Fijn gehakte peterselie

    • Peper

    • Zout

    • Klontje boter

    • 200 g champignons


  • Bereiding:


    • Bak het vlees in hete boter aan de beide kanten +/- 3 minuten, kruid met peper en zout en houd het geheel warm

    • Bak de scampi’s in de olijfolie en pel deze na het bakken

    • Verwijder het braadvet uit de pan, voeg witte wijn en de visbouillon toe

    • Stoof de champignons, voeg deze bij de saus met de tomatenpuree

    • Voeg de porto erbij en wat braadjus van het vlees

    • Naar keuze lichtjes binden met mengboter (1 soeplepel boter en 2 soeplepels bloem goed mengen)

    • Zachtjes laten doorkoken, de saus afmaken met extra kruiden

    • Schik op een voorverwarmde schotel: in het midden het gebakken vlees, en daarrond de zeevruchten, werk de schotel af met de saus en garneer met fijngehakte peterselie

    • Dien op met gespoten aardappelpuree in roosjes en zet even onder de grill