Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg afkokende aardappelen
- Zout
- Peper
- 1 1/2 dl halfvolle melk
- 600 gr (wijn)zuurkool
- 75 gr reepjes mager rookspek
- 2 eetlepels boter
- 1 rode paprika
- 2 gerookte kipfilets (400 gr)
- 1 klein potje bruine bonen
- 2-3 eetlepels crè me fraîche
- 1 theelepel chilisaus
- Geraspte oude kaas
-
Bereiding:- Kook de aardappelen met wat zout gaar, stamp ze fijn en meng ze met de verwarmde melk tot een puree
- Breng op smaak met peper
- Bak intussen de spekjes in de boter zachtjes uit
- Snipper de paprika en bak hem kort mee
- Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en warm ze mee
- Haal de wijnzuurkool los, schep hem met wat water, de rozijnen en de uitgelekte bruine bonen bij de kip en de spekjes en laat alles al omscheppend even stoven
- Roer het zuurkoolmengsel smeuïg met de crème fraîche en de chilisaus en schep dit door de aardappelpuree
- Serveer met geraspte oude kaas