Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg afkokende aardappelen
    • Zout
    • Peper
    • 1 1/2 dl halfvolle melk
    • 600 gr (wijn)zuurkool
    • 75 gr reepjes mager rookspek
    • 2 eetlepels boter
    • 1 rode paprika
    • 2 gerookte kipfilets (400 gr)
    • 1 klein potje bruine bonen
    • 2-3 eetlepels crè me fraîche
    • 1 theelepel chilisaus
    • Geraspte oude kaas


  • Bereiding:

    • Kook de aardappelen met wat zout gaar, stamp ze fijn en meng ze met de verwarmde melk tot een puree
    • Breng op smaak met peper
    • Bak intussen de spekjes in de boter zachtjes uit
    • Snipper de paprika en bak hem kort mee
    • Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en warm ze mee
    • Haal de wijnzuurkool los, schep hem met wat water, de rozijnen en de uitgelekte bruine bonen bij de kip en de spekjes en laat alles al omscheppend even stoven
    • Roer het zuurkoolmengsel smeuïg met de crème fraîche en de chilisaus en schep dit door de aardappelpuree
    • Serveer met geraspte oude kaas