Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 600 gr geweekte stokvis
    • 1/2 liter water
    • ± 6 gr zout
    • 1/2 kg aardappelen
    • 200 gr rijst
    • 1 kg gebakken uien
    • 40 gr boter
    • ± 1 dl melk
    • 2 eetlepels mosterd


  • Bereiding:

    • Zet de stokvis op met het kokende water en het zout en houd het ± 15 minuten tegen de kook aan
    • Neem de vis uit de pan en ontdoe hem van vel en graten
    • Leg de geschilde aardappelen, de gewassen rijst en de stokvis in het kookvocht, breng het vlug aan de kook en laat alles in ± 30 minuten gaar worden
    • Giet het kookvocht af, maar bewaar het
    • Stamp de massa
    • Meng een deel van het kookvocht, de hete melk, de gebakken uien, de boter en de mosterd door de stamppot en dien de stamppot meteen op