Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 500 gr rode en groene paprika’s in reepjes
    • 125 gr uien in ringen
    • 1 1/2 dl witte wijnazijn
    • 150 gr suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel mosterdzaad
    • 1 theelepel Worcestershiresaus
    • 1 1/2 kg aardappelen
    • 2 dl melk
    • 40 gr boter
    • Zout
    • Versgemalen peper
    • Nootmuskaat
    • 300 gr frisee-sla in reepjes
    • 150 gr grofgehakte ongezouten cashewnoten
    • 150 gr mosterdkaas in blokjes


  • Bereiding:

    • Bereid de paprikarelish minstens 2 uur van te voren
    • Breng hiervoor de paprika en de uien met de azijn, de suiker, zout en het mosterdzaad aan de kook en laat dit 30 minuten zacht koken
    • Breng de relish op smaak met Worcestershiresaus en laat hem afkoelen
    • Kook de aardappelen gaar en giet ze
    • Stamp ze fijn en roer er de melk, de boter, zout, peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat
    • Schep de frisee-sla, de gehakte noten en de kaasblokjes door de aardappelpuree
    • Warm de stamppot omscheppend op laag vuur goed door, maar let op dat de kaasblokjes niet uitsmelten
    • Serveer de paprikarelish er apart bij