Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 500 gr rode en groene paprika’s in reepjes
- 125 gr uien in ringen
- 1 1/2 dl witte wijnazijn
- 150 gr suiker
- 1 theelepel zout
- 1/2 eetlepel mosterdzaad
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- 1 1/2 kg aardappelen
- 2 dl melk
- 40 gr boter
- Zout
- Versgemalen peper
- Nootmuskaat
- 300 gr frisee-sla in reepjes
- 150 gr grofgehakte ongezouten cashewnoten
- 150 gr mosterdkaas in blokjes
-
Bereiding:- Bereid de paprikarelish minstens 2 uur van te voren
- Breng hiervoor de paprika en de uien met de azijn, de suiker, zout en het mosterdzaad aan de kook en laat dit 30 minuten zacht koken
- Breng de relish op smaak met Worcestershiresaus en laat hem afkoelen
- Kook de aardappelen gaar en giet ze
- Stamp ze fijn en roer er de melk, de boter, zout, peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat
- Schep de frisee-sla, de gehakte noten en de kaasblokjes door de aardappelpuree
- Warm de stamppot omscheppend op laag vuur goed door, maar let op dat de kaasblokjes niet uitsmelten
- Serveer de paprikarelish er apart bij