Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 400 gr bleekselderij
- 750 gr aardappelen
- Zout
- Peper
- 1 ui
- 100 gr chorizo in dikke plakjes
- 1 banaan
- 25 gr boter
- 1 pakje magere smeerkaas (100 gr)
- 40 gr geschaafde amandelen
-
Bereiding:- Snijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes
- Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar
- Pel en snipper intussen de ui
- Snijd de plakjes chorizo in vieren en de banaan in stukjes
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin
- Smelt de boter en bak de ui met de chorizo hierin op matig vuur 4 minuten
- Voeg de stukjes banaan toe en bak die even mee
- Giet het vocht van de aardappelen en de bleekselderij af, stamp ze fijn en roer het chorizo-mengsel en de smeerkaas erdoor
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de amandelen door