Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 400 gr bleekselderij
    • 750 gr aardappelen
    • Zout
    • Peper
    • 1 ui
    • 100 gr chorizo in dikke plakjes
    • 1 banaan
    • 25 gr boter
    • 1 pakje magere smeerkaas (100 gr)
    • 40 gr geschaafde amandelen


  • Bereiding:

    • Snijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes
    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes
    • Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar
    • Pel en snipper intussen de ui
    • Snijd de plakjes chorizo in vieren en de banaan in stukjes
    • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin
    • Smelt de boter en bak de ui met de chorizo hierin op matig vuur 4 minuten
    • Voeg de stukjes banaan toe en bak die even mee
    • Giet het vocht van de aardappelen en de bleekselderij af, stamp ze fijn en roer het chorizo-mengsel en de smeerkaas erdoor
    • Breng de stamppot op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de amandelen door