Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 1/2 kg aardappelen (Santé of Bildstar)
- Peper
- Zout
- 500 gr postelein
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel olie
- 4 saucijzen
- 1 1/2 dl melk
- 5 eetlepels seroendeng (Conimex)
-
Bereiding:- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken
- Maak de postelein schoon en snijd die in kleine stukjes
- Pel en snipper de ui
- Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes
- Kook de aardappelen in wat water met zout in ± 20 minuten gaar
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de saucijzen hierin in ± 15 minuten gaar
- Voeg na 5 minuten de ui en de paprika toe en bak deze al omscheppend mee
- Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit aan de kook
- Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn
- Voeg het ui-paprikamengsel uit de koekenpan, de postelein en 4 eetlepels seroendeng toe
- Verwarm de stamppot al omscheppend en breng eventueel op smaak met wat peper
- Bestrooi de stamppot met de rest van de seroendeng
- Serveer de saucijzen erbij