Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 1/2 kg aardappelen (Santé of Bildstar)
    • Peper
    • Zout
    • 500 gr postelein
    • 1 ui
    • 1 rode paprika
    • 1 eetlepel olie
    • 4 saucijzen
    • 1 1/2 dl melk
    • 5 eetlepels seroendeng (Conimex)


  • Bereiding:

    • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken
    • Maak de postelein schoon en snijd die in kleine stukjes
    • Pel en snipper de ui
    • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes
    • Kook de aardappelen in wat water met zout in ± 20 minuten gaar
    • Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de saucijzen hierin in ± 15 minuten gaar
    • Voeg na 5 minuten de ui en de paprika toe en bak deze al omscheppend mee
    • Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit aan de kook
    • Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn
    • Voeg het ui-paprikamengsel uit de koekenpan, de postelein en 4 eetlepels seroendeng toe
    • Verwarm de stamppot al omscheppend en breng eventueel op smaak met wat peper
    • Bestrooi de stamppot met de rest van de seroendeng
    • Serveer de saucijzen erbij