Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 1/2 kg aardappelen
    • Zout
    • Peper
    • 2 kleine komkommers
    • 1 winterwortel
    • 400 gr chorizo in dikke plakken
    • 50 gr kruidenboter
    • (selderij)zout
    • 2 eetlepels fijngehakte bladselderij


  • Bereiding:

    • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar
    • Schil de komkommer, schrap de zaadjes eruit en rasp het vruchtvlees grof
    • Bestrooi met zout en laat de komkommer even in een vergiet uitlekken
    • Schrap de wortel en rasp hem fijn
    • Snijd de chorizo in blokjes
    • Stamp de aardappelen met de boter en enkele lepels kookvocht fijn en schep er de komkommer, de wortel, de chorizo, veel peper en wat (selderij)zout door
    • Warm de stamppot nog even door en bestrooi met wat selderij