• Ingrediënten

    • 500 gram spruitjes
    • 1 ui
    • 3 eieren
    • 100 ml water
    • nootmuskaat


  • Bereiding:

    • Pel de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een plakje van de onderkant van het stronkje
    • Kerf de stronkjes in met een scherp mesje
    • Kook de spruitjes in ruim water, met de in ringen gesneden ui en wat zout, in 10-15 minuten gaar
    • Oven voorverwarmen op 160° C
    • De spruitjes afgieten; Enkele spruitjes achterhouden
    • Pureer de rest van de spruitjes samen met de ui, de eieren en het water in de keukenmachine
    • Op smaak maken met ruim nootmuskaat
    • Een kleine (cake)vorm bekleden met bakpapier
    • De puree erin scheppen, de achtergehouden spruitjes erin verdelen, en afdekken met aluminiumfolie
    • In 35-40 minuten in het midden van de oven laten bakken
    • De mousse is gaar wanneer een ingestoken breinaald er schoon uitkomt
    • De folie verwijderen en de mousse op een bord of schaal storten