-
Ingrediënten- 500 gram spruitjes
- 1 ui
- 3 eieren
- 100 ml water
- nootmuskaat
-
Bereiding:- Pel de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een plakje van de onderkant van het stronkje
- Kerf de stronkjes in met een scherp mesje
- Kook de spruitjes in ruim water, met de in ringen gesneden ui en wat zout, in 10-15 minuten gaar
- Oven voorverwarmen op 160° C
- De spruitjes afgieten; Enkele spruitjes achterhouden
- Pureer de rest van de spruitjes samen met de ui, de eieren en het water in de keukenmachine
- Op smaak maken met ruim nootmuskaat
- Een kleine (cake)vorm bekleden met bakpapier
- De puree erin scheppen, de achtergehouden spruitjes erin verdelen, en afdekken met aluminiumfolie
- In 35-40 minuten in het midden van de oven laten bakken
- De mousse is gaar wanneer een ingestoken breinaald er schoon uitkomt
- De folie verwijderen en de mousse op een bord of schaal storten