Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 500 gr verse spinazie
    • 1 ui
    • 2 eetlepels olie
    • 1 fijngehakte prei
    • 125 gr rijst
    • Zout
    • Zwarte peper
    • 4 1/2 dl yoghurt
    • 1 of meer geperste teentjes knoflook
    • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)


  • Bereiding:

    • Was de spinazie, droog ze en scheur ze in grote stukken
    • Hak de ui en fruit ze in de olie, in een grote pan
    • Voeg de spinazie toe met de kurkuma, roer en sauteer ze
    • Voeg de prei toe, samen met de gewassen en uitgelekte rijst
    • Bedek met 1 liter water, breng op smaak met peper en zout en laat
      sudderen tot de spinazie en de rijst gaar zijn (ongeveer 15 minuten)
    • Klop intussen de yoghurt met de uitgeperste knoflook op en voeg dit aan
      de soep toe
    • Warm de soep terug op, maar laat ze niet koken (anders schift de
      yoghurt)