Aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten- 500 gr verse spinazie
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 1 fijngehakte prei
- 125 gr rijst
- Zout
- Zwarte peper
- 4 1/2 dl yoghurt
- 1 of meer geperste teentjes knoflook
- 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
-
Bereiding:- Was de spinazie, droog ze en scheur ze in grote stukken
- Hak de ui en fruit ze in de olie, in een grote pan
- Voeg de spinazie toe met de kurkuma, roer en sauteer ze
- Voeg de prei toe, samen met de gewassen en uitgelekte rijst
- Bedek met 1 liter water, breng op smaak met peper en zout en laat
sudderen tot de spinazie en de rijst gaar zijn (ongeveer 15 minuten) - Klop intussen de yoghurt met de uitgeperste knoflook op en voeg dit aan
de soep toe - Warm de soep terug op, maar laat ze niet koken (anders schift de
yoghurt)