Aantal personen: 3
- Ingrediënten
- 600 gram diepvries spinazie
- 400 gram rundergehakt
- 3 eieren
- 100 ml creme fraiche
- 1 rode ui
- kruiden: zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper en kerrie
- 150 gram Boursin
- olijfolie
- Geraspte oude kaas
- 150 gram Magor kaas
- Bereiding:
- Spinazie ontdooien en in een zeef of vergiet goed laten uitlekken
- Eventueel met een lepel goed uitdrukken
- De ui snipperen en bakken in de olijfolie tot hij glazig is
- Voeg de rundergehakt toe en bak deze goed los; Voeg hier zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat
naar smaak aan toe - Pak een ovenschaal en vet deze licht in met olijf olie
- Verwarm de oven voor op 200 ° C
- De spinazie mengen met wat zout, peper, twee eetlepels kerrie, en de Boursin
- Klop de eieren goed los en roer de Magor en de creme fraiche er door
- Verwarm dit mengel op laag vuur al roerende, zodat er een sausje ontstaat
- De ovenschaal nu vullen met de helft van het ui-gehakt, vervolgens een laagje Magor
saus, dan de spinazie, weer een laagje Magor saus en dan de rest van het gehakt - Het laatste van de magor-saus er boven op, en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas
- Het geheel voor ± 45 minuten in de oven