Aantal personen: 3

  • Ingrediënten
    • 600 gram diepvries spinazie
    • 400 gram rundergehakt
    • 3 eieren
    • 100 ml creme fraiche
    • 1 rode ui
    • kruiden: zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper en kerrie
    • 150 gram Boursin
    • olijfolie
    • Geraspte oude kaas
    • 150 gram Magor kaas

  • Bereiding:
    • Spinazie ontdooien en in een zeef of vergiet goed laten uitlekken
    • Eventueel met een lepel goed uitdrukken
    • De ui snipperen en bakken in de olijfolie tot hij glazig is
    • Voeg de rundergehakt toe en bak deze goed los; Voeg hier zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat
      naar smaak aan toe
    • Pak een ovenschaal en vet deze licht in met olijf olie
    • Verwarm de oven voor op 200 ° C
    • De spinazie mengen met wat zout, peper, twee eetlepels kerrie, en de Boursin
    • Klop de eieren goed los en roer de Magor en de creme fraiche er door
    • Verwarm dit mengel op laag vuur al roerende, zodat er een sausje ontstaat
    • De ovenschaal nu vullen met de helft van het ui-gehakt, vervolgens een laagje Magor
      saus, dan de spinazie, weer een laagje Magor saus en dan de rest van het gehakt
    • Het laatste van de magor-saus er boven op, en bestrooi rijkelijk met de geraspte kaas
    • Het geheel voor ± 45 minuten in de oven