Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 300 gram verse bladspinazie
    • 1 sjalotje
    • 2 teentjes knoflook, in grove stukken
    • 2 dl droge witte wijn
    • 5 dl groentenbouillon
    • een takje majoraan
    • 80 gram gorgonzola
    • zwarte peper uit de molen
    • zout



  • Bereiding:

    • Was de spinazie grondig in ruim water en laat de blaadjes in een vergiet uitlekken
    • Pel en snipper het sjalotje
    • Fruit het sjalotje met de knoflook even aan in wat olijfolie
    • Schep de spinazie erdoor en laat deze al omscheppend slinken
    • Voeg de droge witte wijn, groentenbouillon, majoraan en de gorgonzola toe
    • Laat de gorgonzola al roerend smelten en kook de spinazie in circa 5 minuten zachtjes gaar
    • Pureer de soep
    • Maak op smaak met peper en zout