Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 250 gr rundergehakt
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 750 gr spinazie
  • 1 ui
  • 40 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl bouillon (tablet)
  • 4 eetlepels room
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eidooier

Bereiding:

  • Meng het gehakt met de fijngewreven beschuiten, het ei zout, peper en nootmuskaat en vorm hier kleine gehaktballetjes van
  • Was de spinazie zorgvuldig en laat de groente uitlekken
  • Snipper de ui
  • Verhit de helft van de boter en schroei de gehaktballetjes hierin snel rondom dicht
  • Neem de balletjes uit de pan en laat de ui in het braadvet glazig worden
  • Roer de spinazie hierdoor en laat die afgedekt slinken
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Schep de gehaktballetjes door de spinazie en laat het geheel nog 10 minuten stoven
  • Laat de rest van de boter met de bloem smelten en voeg hier al roerend geleidelijk de wijn en de bouillon aan toe
  • Breng de saus aan de kook en breng op smaak met het citroensap, de room, zout, peper, de citroenrasp en de suiker
  • Klop van het vuur af de eidooier door de saus
  • Neem de spinazie met de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan, laat de groente uitlekken en serveer het gerecht met de citroensaus