Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 250 gr rundergehakt
- 2 beschuiten
- 1 ei
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- 750 gr spinazie
- 1 ui
- 40 gr boter
- 15 gr bloem
- 1 dl witte wijn
- 1 dl bouillon (tablet)
- 4 eetlepels room
- 1 eetlepel citroenrasp
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel suiker
- 1 eidooier
Bereiding:
- Meng het gehakt met de fijngewreven beschuiten, het ei zout, peper en nootmuskaat en vorm hier kleine gehaktballetjes van
- Was de spinazie zorgvuldig en laat de groente uitlekken
- Snipper de ui
- Verhit de helft van de boter en schroei de gehaktballetjes hierin snel rondom dicht
- Neem de balletjes uit de pan en laat de ui in het braadvet glazig worden
- Roer de spinazie hierdoor en laat die afgedekt slinken
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- Schep de gehaktballetjes door de spinazie en laat het geheel nog 10 minuten stoven
- Laat de rest van de boter met de bloem smelten en voeg hier al roerend geleidelijk de wijn en de bouillon aan toe
- Breng de saus aan de kook en breng op smaak met het citroensap, de room, zout, peper, de citroenrasp en de suiker
- Klop van het vuur af de eidooier door de saus
- Neem de spinazie met de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan, laat de groente uitlekken en serveer het gerecht met de citroensaus