- Ingrediënten
- 300 gr grof volkorenmeel
- 2 tl zuiveringszout
- 10 ml vloeibare zoetstof
- 2 eiwitten
- mespunt nootmuskaat
- 3 el speculaaskruiden
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kardamonpoeder
- 2 1/2 dl magere melk
- 1 el appelstroop, zonder suiker
- 2 appels, Jonagold of goudrenetten
- Bereiding:
- Knip ovenpapier op maat en beleg hier de springvorm mee.
- Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de appels.
- Mix het beslag 1 1/2 a 2 minuten en giet het in de springvorm.
- Schil de appels en haal de klokhuizen eruit, deel ze in vieren en snijd dit vierde deel in
dunne plakjes tot bijna op het midden. - Druk ze als een waaier in de taart en bestrooi de appel met iets kaneel.
- Bak de speculaastaart in een heteluchtoven op 140 graden Celsius in 60 minuten gaar en
bruin en laat de taart afkoelen op een taartrooster.