• IngrediĆ«nten
    • 300 gr grof volkorenmeel
    • 2 tl zuiveringszout
    • 10 ml vloeibare zoetstof
    • 2 eiwitten
    • mespunt nootmuskaat
    • 3 el speculaaskruiden
    • 1/2 tl kaneel
    • 1/2 tl kardamonpoeder
    • 2 1/2 dl magere melk
    • 1 el appelstroop, zonder suiker
    • 2 appels, Jonagold of goudrenetten


  • Bereiding:
    • Knip ovenpapier op maat en beleg hier de springvorm mee.
    • Doe alle ingrediĆ«nten in een kom, behalve de appels.
    • Mix het beslag 1 1/2 a 2 minuten en giet het in de springvorm.
    • Schil de appels en haal de klokhuizen eruit, deel ze in vieren en snijd dit vierde deel in
      dunne plakjes tot bijna op het midden.
    • Druk ze als een waaier in de taart en bestrooi de appel met iets kaneel.
    • Bak de speculaastaart in een heteluchtoven op 140 graden Celsius in 60 minuten gaar en
      bruin en laat de taart afkoelen op een taartrooster.