Aantal: 3 stuks van 30 cm groot
-
Ingrediënten- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr bruine basterdsuiker
- Een snufje zout
- 1 citroen
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 175 gr koude boter
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
-
Bereiding:- Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten
speculaasplank - Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit
- Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de
kruiden en zout toe - Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed
het geheel snel tot een stevige bal - Verwarm de oven voor op 175°C
- Bestuif de speculaasvorm met bloem
- Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan
- Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de
speculaasplank te trekken - Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om,
zodat het deeg uit de vorm komt - Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met
losgeklopt ei - Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen
- Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen
- Bewaart u het deeg 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de
kruiden sterker
- Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten