Aantal: 3 stuks van 30 cm groot


  • Ingrediënten

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • Een snufje zout
    • 1 citroen
    • 2 eetlepels speculaaskruiden
    • 175 gr koude boter
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 ei


  • Bereiding:

    • Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten
      speculaasplank
    • Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit
    • Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de
      kruiden en zout toe
    • Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed
      het geheel snel tot een stevige bal
    • Verwarm de oven voor op 175°C
    • Bestuif de speculaasvorm met bloem
    • Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan
    • Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de
      speculaasplank te trekken
    • Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om,
      zodat het deeg uit de vorm komt
    • Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met
      losgeklopt ei
    • Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen
    • Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen
    • Bewaart u het deeg 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de
      kruiden sterker