• Ingrediënten

    • 300 gr bloem
    • 150 gr boter
    • 150 gr bruine basterdsuiker of 75 gr lichte en 75 gr bruine
    • Basterdsuiker
    • 10 gr speculaaskruiden
    • 1 mespunt bakpoeder
    • Wat melk
    • 1 volle theelepel zout
    • Rijstebloem of kindermeel om de plank mee te bestuiven
    • Hele, gepelde amandelen om mee te garneren


  • Bereiding:

    • Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg
    • Bestuif de speculaasplank
    • Druk het deeg in de plank en snijd overtollig deeg weg
    • Haal dan de figuurtjes uit de plank en leg ze op het beboterde bakblik
    • Garneer eventueel met de amandelen
    • Bak de speculaas ± 15 minuten op 175°C
    • Laat het gebak niet te donker van kleur worden
    • Amandelspeculaasjes
    • 1 portie speculaas
    • 100 gr amandelschaafsel
    • Voeg aan de genoemde ingrediënten het amandelschaafsel toe en ga
      verder te werk als boven beschreven