-
Ingrediënten- 300 gr bloem
- 150 gr boter
- 150 gr bruine basterdsuiker of 75 gr lichte en 75 gr bruine
- Basterdsuiker
- 10 gr speculaaskruiden
- 1 mespunt bakpoeder
- Wat melk
- 1 volle theelepel zout
- Rijstebloem of kindermeel om de plank mee te bestuiven
- Hele, gepelde amandelen om mee te garneren
-
Bereiding:- Kneed van alle ingrediënten een soepel deeg
- Bestuif de speculaasplank
- Druk het deeg in de plank en snijd overtollig deeg weg
- Haal dan de figuurtjes uit de plank en leg ze op het beboterde bakblik
- Garneer eventueel met de amandelen
- Bak de speculaas ± 15 minuten op 175°C
- Laat het gebak niet te donker van kleur worden
- Amandelspeculaasjes
- 1 portie speculaas
- 100 gr amandelschaafsel
- Voeg aan de genoemde ingrediënten het amandelschaafsel toe en ga
verder te werk als boven beschreven