• Ingrediënten

    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • Zout naar smaak
    • 1 1/2 theelepel speculaaskruiden
    • 125 gr bruine basterdsuiker
    • 125 gr boter
    • 2 eetlepels melk


  • Bereiding:

    • Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
      basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein
    • Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg
    • Bestuif een speculaasplank met bloem
    • Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het
      overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank
      te gaan
    • Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaasjes
      eruit vallen
    • Ga zo door tot het deeg op is
    • Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in het
      midden van een matig warme oven (150°C)
    • De baktijd is ± 15 minuten
    • Ze bruinen nog iets na
    • Laat de speculaasjes vlakliggend afkoelen