-
Ingrediënten- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- Zout naar smaak
- 1 1/2 theelepel speculaaskruiden
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr boter
- 2 eetlepels melk
-
Bereiding:- Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein - Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg
- Bestuif een speculaasplank met bloem
- Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het
overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank
te gaan - Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaasjes
eruit vallen - Ga zo door tot het deeg op is
- Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in het
midden van een matig warme oven (150°C) - De baktijd is ± 15 minuten
- Ze bruinen nog iets na
- Laat de speculaasjes vlakliggend afkoelen
- Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de