• Ingrediënten

    • 185 gr zelfrijzend bakmeel
    • 85 gr donkere basterdsuiker
    • 10 gr speculaaskruiden
    • Zout
    • 120 gr koude boter in stukjes
    • 35 gr gepelde amandelen
    • 1 klein losgeklopt ei
    • Een ingevette bakplaat


  • Bereiding:

    • Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje
    • Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje
      en verkruimel ze met de vingers door het meel
    • Kneed het geheel snel tot een soepel deeg
    • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ± 30
      minuten rusten
    • Verwarm de oven voor op 170°C
    • Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik
    • Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in
    • Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei
    • Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en
      gaar
    • Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken