Aantal personen: 8
-
Ingrediënten- ¼ liter olijfolie
- ¼ liter rode wijn
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel peper
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 1,5 kg lamsvlees in stukken van ± 4 cm
- 3 groene paprika’s
- 2 uien
- 500 gr champignons
- 4 tomaten
-
Bereiding:- Roer voor de marinade de olie, wijn, kruiden en uitgeperste knoflook in een schaal door elkaar
- Leg het in blokjes gesneden lamsvlees in deze marinade en laat het enkele uren marineren (hoe ouder het lamsvlees is, des te langer moet het marineren)
- Was de paprika’s, maak ze schoon en snijd ze in fijne stukken
- Schil de uien, snijd ze in grove brokken en kook de paprikastukken en de uien in een pan met kokend water en wat zout licht aan
- Spoel alles met koud water af en leg de groenten bij de marinade
- Leg ongeveer een uur voordat u gaat grilleren ook de gewassen champignons en de in vieren gesneden tomaten in de marinade
- Steek het vlees en de groenten afwisselend aan de spiesen en grilleer ze boven een houtskool vuurtje of onder de grill
- Bedruip ze daarbij geregeld met een beetje van de marinade
- Blijf grilleren tot het vlees gaar is (± 15 minuten)