Aantal personen: 8


  • Ingrediënten

    • ¼ liter olijfolie
    • ¼ liter rode wijn
    • 1 theelepel zout
    • ½ theelepel peper
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 teentje knoflook
    • 1 laurierblad
    • 1,5 kg lamsvlees in stukken van ± 4 cm
    • 3 groene paprika’s
    • 2 uien
    • 500 gr champignons
    • 4 tomaten


  • Bereiding:

    • Roer voor de marinade de olie, wijn, kruiden en uitgeperste knoflook in een schaal door elkaar
    • Leg het in blokjes gesneden lamsvlees in deze marinade en laat het enkele uren marineren (hoe ouder het lamsvlees is, des te langer moet het marineren)
    • Was de paprika’s, maak ze schoon en snijd ze in fijne stukken
    • Schil de uien, snijd ze in grove brokken en kook de paprikastukken en de uien in een pan met kokend water en wat zout licht aan
    • Spoel alles met koud water af en leg de groenten bij de marinade
    • Leg ongeveer een uur voordat u gaat grilleren ook de gewassen champignons en de in vieren gesneden tomaten in de marinade
    • Steek het vlees en de groenten afwisselend aan de spiesen en grilleer ze boven een houtskool vuurtje of onder de grill
    • Bedruip ze daarbij geregeld met een beetje van de marinade
    • Blijf grilleren tot het vlees gaar is (± 15 minuten)