aantal personen: 4
-
Ingrediƫnten:-
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie -
1 kleingesneden ui -
1 uitgeperst teentje knoflook -
2 in stukjes gesneden rode paprika’s -
1 schoongemaakte, van zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper -
1 liter runderbouillon -
200 gr pindakaas -
Zout
-
-
Bereiding:-
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten -
Voeg de stukjes paprika en de fijngehakte peper toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten -
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook -
Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken -
Roer van de pindakaas met 2 dl warme soep in een kom een glad geheel -
Schenk het pindakaasmengsel onder voortdurend roeren in de soep -
Laat de soep, zonder deksel op de pan, nog 5 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout
-