Sopa de mani (Mexicaanse pindasoep)

recept sopa de mani – mexicaanse pindasoep


aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

    • 1 kleingesneden ui

    • 1 uitgeperst teentje knoflook

    • 2 in stukjes gesneden rode paprika’s

    • 1 schoongemaakte, van zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper

    • 1 liter runderbouillon

    • 200 gr pindakaas

    • Zout

  • Bereiding:


    • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten

    • Voeg de stukjes paprika en de fijngehakte peper toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 2 minuten

    • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook

    • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken

    • Roer van de pindakaas met 2 dl warme soep in een kom een glad geheel

    • Schenk het pindakaasmengsel onder voortdurend roeren in de soep

    • Laat de soep, zonder deksel op de pan, nog 5 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout