Aantal personen: 4



  • Ingrediënten


    • 200 g gekookte zilvervliesrijst

    • 250 g gekookte groene sojaboontjes1/2

    • 11/2 dl melk

    • 2 uien

    • 1 stokprei

    • zonnebloemolie

    • 4 eetlepels volkorenmeel

    • geknipt bieslook

    • 1 theelepel salie

    • 1 theelepel nootmuskaat

    • 200 g geraspte oude kaas


    • Voor de garnering:

    • 1 ui



  • Bereiding:


    • Pureer de rijst en de sojabonen met de melk in een elektrische mengbeker of
      draai de ingrediënten door een roerzeef

    • Pel en snipper de uien

    • Snijd de prei overlangs tweemaal door en maak er dunne reepjes van

    • Fruit beide in de warmgemaakte olie tot de ui glazig is en voeg ze toe aan de
      puree

    • Roer het volkorenmeel, het bieslook, de salie, de nootmuskaat en de geraspte
      kaas erdoor en proef of de massa goed van smaak is

    • Voeg eventueel nog een snufje zout toe, want een pâté moet pittig
      van smaak zijn

    • Schep de massa in een pâtéschaal (of in een gevoerd broodblik’ of
      cakevorm) en zet deze gedurende 50-60 minuten in een oven, van 200°
      (gasovenstand 4)

    • Laat de pâté nadat hij uit de oven is gehaald even uitdampen en
      keer hem op een bord of een schaal

    • Pel de ui, snijd er dunne ringen van en versier de pâté hiermee