Aantal personen: 4
-
Ingrediënten
-
200 g gekookte zilvervliesrijst -
250 g gekookte groene sojaboontjes1/2 -
11/2 dl melk -
2 uien -
1 stokprei -
zonnebloemolie -
4 eetlepels volkorenmeel -
geknipt bieslook -
1 theelepel salie -
1 theelepel nootmuskaat -
200 g geraspte oude kaas -
Voor de garnering: -
1 ui
-
-
Bereiding:
-
Pureer de rijst en de sojabonen met de melk in een elektrische mengbeker of
draai de ingrediënten door een roerzeef -
Pel en snipper de uien -
Snijd de prei overlangs tweemaal door en maak er dunne reepjes van -
Fruit beide in de warmgemaakte olie tot de ui glazig is en voeg ze toe aan de
puree -
Roer het volkorenmeel, het bieslook, de salie, de nootmuskaat en de geraspte
kaas erdoor en proef of de massa goed van smaak is -
Voeg eventueel nog een snufje zout toe, want een pâté moet pittig
van smaak zijn -
Schep de massa in een pâtéschaal (of in een gevoerd broodblik’ of
cakevorm) en zet deze gedurende 50-60 minuten in een oven, van 200°
(gasovenstand 4) -
Laat de pâté nadat hij uit de oven is gehaald even uitdampen en
keer hem op een bord of een schaal -
Pel de ui, snijd er dunne ringen van en versier de pâté hiermee
-