aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 500 gr kalfsvlees
    • 1 kalfsnier
    • 100 gr kalfslever
    • 1 kalfstong
    • Zout
    • 2 gesnipperde uien
    • Witte peper
    • 50 gr boter
    • 2 deciliter bouillon
    • 1/2 dl wijnazijn
    • 2 stukjes foelie
    • 4 tomaten in partjes


  • Bereiding:

    • Snijd het kalfsvlees in plakjes en bestrooi deze met zout
    • Kook het kalfsvlees in ongeveer 30 minuten gaar in water
    • Snijd de nier en de tong in stukjes, kook deze in ongeveer 1 1/2 uur gaar
    • Fruit de ui in de boter en voeg dan de foelie, tomaat en de peper toe
    • Voeg dan de bouillon, wijnazijn en al het vlees toe en laat het geheel nog eens 20 minuten stoven in een gesloten pan
    • Kan geserveerd worden met aardappels