• IngrediĆ«nten:



    • 50 gr ongekleurde amandelmarsepein


    • oranje en bruine levensmiddelenkleurstof


    • 1 musketkransje of bitterkoekje


    • Pure chocolade

  • Bereiding:



    • Rol voor het lijf van 3/4 deel van de marsepein 3 bolletjes van verschillende grootte en stapel de bolletjes van groot naar klein op


    • Deel de rest van de marsepein in twee-en


    • Vorm van 1 deel 2 bolle voetjes en 2 worstvormige armpjes en druk die aan het lijfje


    • Kneed door een beetje marsepein wat oranje kleurstof en vorm dit tot een neus


    • Kneed door de rest van de marsepein wat bruine kleurstof, vorm dit tot een hoedje, oogjes en knopen en druk de neus, het hoedje, de oogjes en de knopen op de sneeuwpop


    • Smelt de chocolade in een kom op een pan met heet water en plak de sneeuwpop met een beetje gesmolten chocolade op het musketkransje of het bitterkoekje


    • Maak de overige figuurtjes op dezelfde wijze


    • Kneed voor de gekleurde delen eerst wat kleurstof door de marsepein


    • Voor kleine details, zoals bijvoorbeeld de oogpupillen, kun u de kleurstof met een kwastje direkt op de marsepein aanbrengen