-
Ingrediënten:
-
45 gr boter
-
20 gr bloem
-
2 dl water
-
300 gr sjalotjes
-
2 eetlepels azijn
-
2 dl bouillon
-
2-3 eetlepels braadjus
-
Peper
-
Zout
-
-
Bereiding:
-
Pel de sjalotjes en snijd ze in kleine stukjes
-
Smelt de boter, doe de bloem erbij en bak tot het licht begint te
kleuren
-
Roer er het water door en breng het geheel aan de kook
-
Voeg de sjalotjes, de azijn en peper en zout erbij en leg het
deksel op de pan
-
Laat ca. 1 uur op een laag vuur pruttelen tot de sjalotjes tot
puree zijn gekookt
-
Roer er de bouillon en eventueel de braadjus erbij
-
Laat tot de juiste dikte inkoken of leng aan met wat water
-
Serveer de saus heet bij vis, vlees of gevogelte
-