• IngrediĆ«nten:





    • 45 gr boter



    • 20 gr bloem



    • 2 dl water



    • 300 gr sjalotjes



    • 2 eetlepels azijn



    • 2 dl bouillon



    • 2-3 eetlepels braadjus



    • Peper



    • Zout






  • Bereiding:





    • Pel de sjalotjes en snijd ze in kleine stukjes



    • Smelt de boter, doe de bloem erbij en bak tot het licht begint te
      kleuren



    • Roer er het water door en breng het geheel aan de kook



    • Voeg de sjalotjes, de azijn en peper en zout erbij en leg het
      deksel op de pan



    • Laat ca. 1 uur op een laag vuur pruttelen tot de sjalotjes tot
      puree zijn gekookt



    • Roer er de bouillon en eventueel de braadjus erbij



    • Laat tot de juiste dikte inkoken of leng aan met wat water



    • Serveer de saus heet bij vis, vlees of gevogelte