-
Ingrediënten:-
200 gr marsepein -
100 gr gezeefde poedersuiker -
1 theelepel gedroogde sinaasappelschil -
50 gr zeer fijn gehakte geconfijte sinaasappelschil -
Gezeefde poedersuiker -
100 gr bittere couverture -
Santen -
2 eetlepels gezeefde poedersuiker -
1 eetlepel sinaasappellikeur -
Wat citroensap -
Ca. 30 stukjes geconfijte sinaasappel
-
-
Bereiding:-
Vermeng de marsepein met 100 gr poedersuiker en de gedroogde sinaasappelschil -
Doe ca 1/4 van de massa in aluminiumfolie en houd dit apart -
Meng door de resterende marsepeinmassa de fijn gehakte sinaasappelschil en sinaasappellikeur -
Rol dit op gezeefde poedersuiker ca 1 cm dik uit en steek er ronde koekjes uit (diameter ca 3 cm) -
Rol de achtergehouden marsepeinmassa dun uit en steek er kleine bloemetjes uit (diameter ca 4 cm) -
Druk die in het midden enigszins samen, zodat een halfgesloten bloem ontstaat en laat ze drogen -
Snijd de bittere chocolade fijn en roer die met santen au-bain-marie romig -
Doop de marsepeinkoekjes helemaal in de couverture, haal ze er met een klein vorkje uit, laat ze uitlekken en rangschik ze op bakpapier -
Roer de twee eetlepels gezeefde poedersuiker met de sinaasappellikeur en citroensap tot een dikvloeibare massa en bestrijkde marsepeinbloemen hiermee -
Schik in het midden van elke bloem 1 van de stukjes geconfijte sinaasappel en plaats op elke met couverture bedekte bonbon een bloem
-