• IngrediĆ«nten:



    • 200 gr marsepein


    • 100 gr gezeefde poedersuiker


    • 1 theelepel gedroogde sinaasappelschil


    • 50 gr zeer fijn gehakte geconfijte sinaasappelschil


    • Gezeefde poedersuiker


    • 100 gr bittere couverture


    • Santen


    • 2 eetlepels gezeefde poedersuiker


    • 1 eetlepel sinaasappellikeur


    • Wat citroensap


    • Ca. 30 stukjes geconfijte sinaasappel

  • Bereiding:



    • Vermeng de marsepein met 100 gr poedersuiker en de gedroogde sinaasappelschil


    • Doe ca 1/4 van de massa in aluminiumfolie en houd dit apart


    • Meng door de resterende marsepeinmassa de fijn gehakte sinaasappelschil en sinaasappellikeur


    • Rol dit op gezeefde poedersuiker ca 1 cm dik uit en steek er ronde koekjes uit (diameter ca 3 cm)


    • Rol de achtergehouden marsepeinmassa dun uit en steek er kleine bloemetjes uit (diameter ca 4 cm)


    • Druk die in het midden enigszins samen, zodat een halfgesloten bloem ontstaat en laat ze drogen


    • Snijd de bittere chocolade fijn en roer die met santen au-bain-marie romig


    • Doop de marsepeinkoekjes helemaal in de couverture, haal ze er met een klein vorkje uit, laat ze uitlekken en rangschik ze op bakpapier


    • Roer de twee eetlepels gezeefde poedersuiker met de sinaasappellikeur en citroensap tot een dikvloeibare massa en bestrijkde marsepeinbloemen hiermee


    • Schik in het midden van elke bloem 1 van de stukjes geconfijte sinaasappel en plaats op elke met couverture bedekte bonbon een bloem