Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 175 gr Quornstukjes
    • 150 gr brede lintmacaroni of penne rigate
    • 1 envelopje saffraandraadjes
    • 1 dl kruidenbouillon
    • 1 dik geschilde sinaasappel
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 venkelknol in kleine stukjes
    • 25 gr rozijnen
    • 1 dl kookroom (koksroom, RoomCulinair)
    • Zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel vers basilicum, in dunne reepjes
    • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes


  • Bereiding:

    • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar
    • Week de saffraandraadjes in de bouillon
    • Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit, vang het sap dat eruit loopt op
    • Halveer de partjes
    • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de venkel ± 4 minuten
    • Bak de Quornstukjes even mee
    • Voeg de bouillon met de saffraan, het sinaasappelsap en de rozijnen toe en laat het geheel
      ± 5 minuten zachtjes sudderen
    • Roer de kookroom door de saus en laat de saus nog ± 2 minuten pruttelen
    • Schep de sinaasappelpartjes erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe
    • Giet de pasta af en schep de pasta op 2 warme borden
    • Schep de Quorn met de saus erop
    • Strooi het basilicum en de pijnboompitjes erover