Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 175 gr Quornstukjes
- 150 gr brede lintmacaroni of penne rigate
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 dl kruidenbouillon
- 1 dik geschilde sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 venkelknol in kleine stukjes
- 25 gr rozijnen
- 1 dl kookroom (koksroom, RoomCulinair)
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel vers basilicum, in dunne reepjes
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
-
Bereiding:- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar
- Week de saffraandraadjes in de bouillon
- Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit, vang het sap dat eruit loopt op
- Halveer de partjes
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de venkel ± 4 minuten
- Bak de Quornstukjes even mee
- Voeg de bouillon met de saffraan, het sinaasappelsap en de rozijnen toe en laat het geheel
± 5 minuten zachtjes sudderen - Roer de kookroom door de saus en laat de saus nog ± 2 minuten pruttelen
- Schep de sinaasappelpartjes erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe
- Giet de pasta af en schep de pasta op 2 warme borden
- Schep de Quorn met de saus erop
- Strooi het basilicum en de pijnboompitjes erover