Aantal personen: 6
-
Ingrediënten- 1 kg soepbeenderen
- 1 1/2 liter water
- 125 gr rundergehakt
- 1/2 theelepel zout
- Versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 kop rijst
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 1/4 kop azijn
-
Bereiding:- Doe de soepbeenderen in een pan, doe het water erbij en laat het 3 uur
sudderen - Schuim de bouillon af, zeef hem en verwijder de botten
- Voeg eventueel water toe om de hoeveelheid op 1 1/2 liter te brengen
- Doe de bouillon in een schone pan en breng aan de kook
- Vermeng het gehakt met zout, peper en peterselie en maak van dit
mengsel kleine balletjes van ± 2 1/2 cm doorsnee - Gooi de balletjes in de bouillon en laat ze 15 minuten sudderen
- Verhit de olie in een kleine koekenpan en roer de paprika erdoor
- Laat dit 2 minuten bakken en roer het daarna door de soep
- Doe de rijst erbij, sluit de pan en laat het geheel 20 minuten sudderen
- Roer de rest van de peterselie, de knoflook en de azijn erdoor en dien
direct op
- Doe de soepbeenderen in een pan, doe het water erbij en laat het 3 uur