Aantal personen: 6


  • Ingrediënten

    • 1 kg soepbeenderen
    • 1 1/2 liter water
    • 125 gr rundergehakt
    • 1/2 theelepel zout
    • Versgemalen zwarte peper
    • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 kop rijst
    • 2 teentjes knoflook uit de knijper
    • 1/4 kop azijn


  • Bereiding:

    • Doe de soepbeenderen in een pan, doe het water erbij en laat het 3 uur
      sudderen
    • Schuim de bouillon af, zeef hem en verwijder de botten
    • Voeg eventueel water toe om de hoeveelheid op 1 1/2 liter te brengen
    • Doe de bouillon in een schone pan en breng aan de kook
    • Vermeng het gehakt met zout, peper en peterselie en maak van dit
      mengsel kleine balletjes van ± 2 1/2 cm doorsnee
    • Gooi de balletjes in de bouillon en laat ze 15 minuten sudderen
    • Verhit de olie in een kleine koekenpan en roer de paprika erdoor
    • Laat dit 2 minuten bakken en roer het daarna door de soep
    • Doe de rijst erbij, sluit de pan en laat het geheel 20 minuten sudderen
    • Roer de rest van de peterselie, de knoflook en de azijn erdoor en dien
      direct op