Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 250 gr varkensvlees
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 2 bolletjes gember
    • 1 eetl kruidenazijn
    • 1/4 citroen
    • 1 eetl gembersiroop
    • 1 eetl ketjap
    • Nootmuskaat
    • Gemalen foelie
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en kruid het met peper, zout, nootmuskaat en foelie
    • Snipper de ui en knoflook fijn
    • Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes
    • Doe alle ingrediënten in een pan en schenk daarop 1/2 dl water, de kruidenazijn, sap van 1/4 citroen, gembersiroop en ketjap
    • Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes sudderen tot het vlees gaar is en het vocht vrijwel is verdampt