Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1 grote selderijknol
    • 1 liter frituurolie
    • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
    • Het fijngehakte hart van 1 bleekselderij
    • Zout
    • Peper
    • 25 gr boter
    • 2 eetlepels slagroom
    • 200 gr verkruimelde gorgonzola


  • Bereiding:

    • Verwarm de grill voor
    • Schil de selderijknol, was en droog hem en snijd er vliesdunne plakjes van; houd 200 gr apart en snijd die in dunne reepjes
    • Verhit de olie in een wok of frituurpan, frituur de reepjes in de hete olie in 2 minuten krokant en laat ze uitlekken
    • Snijd de rest van de knolselderij in blokjes
    • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
    • Doe ze in een pan met de bleekselderij, zout, peper en 2 1/2 cm water, breng het aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar
    • Giet het water van de groenten af en stamp de groenten met de boter en de slagroom tot stamppot
    • Schep de stamppot in een ovenschaal, bestrooi met de gorgonzola en laat de kaas onder de grill smelten
    • Serveer met de gefrituurde knolselderij in een bergje erbovenop