Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 grote selderijknol
- 1 liter frituurolie
- 1 1/2 kg kruimige aardappelen
- Het fijngehakte hart van 1 bleekselderij
- Zout
- Peper
- 25 gr boter
- 2 eetlepels slagroom
- 200 gr verkruimelde gorgonzola
-
Bereiding:- Verwarm de grill voor
- Schil de selderijknol, was en droog hem en snijd er vliesdunne plakjes van; houd 200 gr apart en snijd die in dunne reepjes
- Verhit de olie in een wok of frituurpan, frituur de reepjes in de hete olie in 2 minuten krokant en laat ze uitlekken
- Snijd de rest van de knolselderij in blokjes
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
- Doe ze in een pan met de bleekselderij, zout, peper en 2 1/2 cm water, breng het aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar
- Giet het water van de groenten af en stamp de groenten met de boter en de slagroom tot stamppot
- Schep de stamppot in een ovenschaal, bestrooi met de gorgonzola en laat de kaas onder de grill smelten
- Serveer met de gefrituurde knolselderij in een bergje erbovenop