Aantal personen: 2 (magnetron)


  • Ingredi├źnten

    • 200 gr gekookte rode of groene linzen
    • 1/2 selderijknol
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1/2 prei in ringen
    • 1 fijngehakte teen knoflook
    • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
    • 2 eetlepels water
    • 200 gr grotchampignons
    • 2 eetlepels gehakte groene kruiden
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Schil de selderijknol en rasp hem grof boven een ruime magnetronschaal met deksel
    • Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt
    • Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en meng alles goed door elkaar
    • Sluit de schaal af en maak de groenten in ┬▒ 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) zacht en gaar
    • Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht nog 2 minuten in de magnetron door en door
    • Breng het zo nodig op smaak met peper en zout
    • Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui
    • Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert