Aantal personen: 2 (magnetron)
-
Ingrediënten- 200 gr gekookte rode of groene linzen
- 1/2 selderijknol
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 prei in ringen
- 1 fijngehakte teen knoflook
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 2 eetlepels water
- 200 gr grotchampignons
- 2 eetlepels gehakte groene kruiden
- Peper
- Zout
-
Bereiding:- Schil de selderijknol en rasp hem grof boven een ruime magnetronschaal met deksel
- Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt
- Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en meng alles goed door elkaar
- Sluit de schaal af en maak de groenten in ± 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) zacht en gaar
- Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht nog 2 minuten in de magnetron door en door
- Breng het zo nodig op smaak met peper en zout
- Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui
- Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert