-
Ingrediënten:-
150 g cakemeel -
100 g boter -
150 g suiker -
3 eieren, gesplitst -
35 g cacaopoeder -
350 g kersen, ontpit (= 350 g uitgelekt uit glas of blik) -
0,5 l slagroom -
2 eetlepels suiker -
1 zakje vanillesuiker -
0,5 dl kirsch -
150 g bittere geraspte chocolade -
1 springvorm, middenlijn 24 cm
-
-
Bereiding:-
Plaats het rooster iets onder het midden in de oven -
Verwarm de oven voor op 175 graden -
Beboter de vorm en bestuif deze met bloem -
Roer met een mixer de boter en de suiker tot een zachte romige massa -
Voeg, onder voortdurend kloppen, de eidooiers een voor een toe -
Klop nog 5 minuten door -
Sla in een aparte kom de eiwitten stijf -
Zeef het cakemeel en de cacaopoeder in een kom en spatel het om en om met het eiwit, in kleine gedeelten, door het dooiermengsel -
Houd het beslag glad en vooral luchtig -
Doe het beslag over in de vorm en zeg deze in de voorverwarmde oven -
Bak de taart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin -
Laat de chocoladetaart 15 minuten in de vorm staan voor deze te verwijderen -
Laat de taart omgekeerd op een taartrooster verder afkoelen -
Houd 12 gave kersen apart voor de garnering -
Hak de rest van de kersen in kleine stukjes en laat ze op een zeef uitlekken -
Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf -
Doe 0,25 deel ervan in een grote spuitzak met middelgrote gekartelde spuitmond -
Leg de gevulde spuitzak tot verder gebruik in de koelkast -
Snijd de taart horizontaal in 3 plakken -
Besprenkel elke plak met kirsch -
Schep de gehakte kersen door de helft van de resterende slagroom -
Leg een taartplak op een platte schaal -
Schep de helft van het slagroommengsel erop -
Strijk het oppervlak glad en leg de tweede taartplak erop -
Schep daar de andere helft van het slagroommengsel op -
Strijk het eveneens glad en leg de derde taartplak erop -
Bestrijk de boven – en zijkant van de taart met de overgebleven slagroom en bestrooi dit met de chocolade -
Spuit 12 slagroomrozetten op de taart en leg op elke rozet een kers
-