• IngrediĆ«nten:



    • 150 g cakemeel


    • 100 g boter


    • 150 g suiker


    • 3 eieren, gesplitst


    • 35 g cacaopoeder


    • 350 g kersen, ontpit (= 350 g uitgelekt uit glas of blik)


    • 0,5 l slagroom


    • 2 eetlepels suiker


    • 1 zakje vanillesuiker


    • 0,5 dl kirsch


    • 150 g bittere geraspte chocolade


    • 1 springvorm, middenlijn 24 cm

  • Bereiding:



    • Plaats het rooster iets onder het midden in de oven


    • Verwarm de oven voor op 175 graden


    • Beboter de vorm en bestuif deze met bloem


    • Roer met een mixer de boter en de suiker tot een zachte romige massa


    • Voeg, onder voortdurend kloppen, de eidooiers een voor een toe


    • Klop nog 5 minuten door


    • Sla in een aparte kom de eiwitten stijf


    • Zeef het cakemeel en de cacaopoeder in een kom en spatel het om en om met het eiwit, in kleine gedeelten, door het dooiermengsel


    • Houd het beslag glad en vooral luchtig


    • Doe het beslag over in de vorm en zeg deze in de voorverwarmde oven


    • Bak de taart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin


    • Laat de chocoladetaart 15 minuten in de vorm staan voor deze te verwijderen


    • Laat de taart omgekeerd op een taartrooster verder afkoelen


    • Houd 12 gave kersen apart voor de garnering


    • Hak de rest van de kersen in kleine stukjes en laat ze op een zeef uitlekken


    • Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf


    • Doe 0,25 deel ervan in een grote spuitzak met middelgrote gekartelde spuitmond


    • Leg de gevulde spuitzak tot verder gebruik in de koelkast


    • Snijd de taart horizontaal in 3 plakken


    • Besprenkel elke plak met kirsch


    • Schep de gehakte kersen door de helft van de resterende slagroom


    • Leg een taartplak op een platte schaal


    • Schep de helft van het slagroommengsel erop


    • Strijk het oppervlak glad en leg de tweede taartplak erop


    • Schep daar de andere helft van het slagroommengsel op


    • Strijk het eveneens glad en leg de derde taartplak erop


    • Bestrijk de boven – en zijkant van de taart met de overgebleven slagroom en bestrooi dit met de chocolade


    • Spuit 12 slagroomrozetten op de taart en leg op elke rozet een kers