• Ingrediënten:


    • Het sap van 1 limoen

    • 1 liter water

    • Zout

    • 200 gr okra

    • 125 gr babymaiskolfjes

    • boter

    • 1/2 klontje suiker

    • 4 eieren

    • Tabasco

    • 1 lichtrijpe banaan of rode bakbanaan

  • Bereiding:


    • Breng het limoensap met het water en een snufje zout aan de kook

    • Spoel de okra en verwijder het steeltje; snijd het weg op dezelfde manier als u de harde kern van witlof verwijdert

    • Probeer een te grote insnijding te vermijden, want dan komt er een slijmerig vocht vrij

    • Blancheer de okra samen met de babymais 2 minuten en schep de groenten dan in ijswater (ijskoud water + enkele ijsblokjes)

    • Giet ze af, dep ze droog en bak ze heel zacht in een klont boter

    • Kruid ze bij met een snufje zout en voeg de suiker toe

    • Verdeel het mengsel na enkele minuten over de warme borden

    • Bak 4 spiegeleieren in een klontje boter

    • Laat op elke eierdooier 5 druppels tabasco vallen en laat de spiegeleieren dan op de groenten glijden

    • Schil de banaan, snijd ze in dunne schijfjes, bak ze in de pan en schud ze daarbij enkele keren op

    • Schik ze op de rand van het spiegelei

    • Serveer hierbij een glaasje karnemelk of thee