-
Ingrediënten:-
Het sap van 1 limoen -
1 liter water -
Zout -
200 gr okra -
125 gr babymaiskolfjes -
boter -
1/2 klontje suiker -
4 eieren -
Tabasco -
1 lichtrijpe banaan of rode bakbanaan
-
-
Bereiding:-
Breng het limoensap met het water en een snufje zout aan de kook -
Spoel de okra en verwijder het steeltje; snijd het weg op dezelfde manier als u de harde kern van witlof verwijdert -
Probeer een te grote insnijding te vermijden, want dan komt er een slijmerig vocht vrij -
Blancheer de okra samen met de babymais 2 minuten en schep de groenten dan in ijswater (ijskoud water + enkele ijsblokjes) -
Giet ze af, dep ze droog en bak ze heel zacht in een klont boter -
Kruid ze bij met een snufje zout en voeg de suiker toe -
Verdeel het mengsel na enkele minuten over de warme borden -
Bak 4 spiegeleieren in een klontje boter -
Laat op elke eierdooier 5 druppels tabasco vallen en laat de spiegeleieren dan op de groenten glijden -
Schil de banaan, snijd ze in dunne schijfjes, bak ze in de pan en schud ze daarbij enkele keren op -
Schik ze op de rand van het spiegelei -
Serveer hierbij een glaasje karnemelk of thee
-