aantal personen:4, hoofdgerecht
- Ingrediënten:
- 1 kilo aardappels (kruimig)
- 1 pot geroosterde paprikas (465 gr)
- 600 gr scholfilet
- Zout
- Peper
- 1 pakje koksroom (250 ml)
- 1 tl paprikapoeder
- 15 gr versepeterselie
-
Bereiding:
- Aardappels schillen en gaar koken
- Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
- Intussen paprika laten uitlekken
- Helft van paprika met staafmixer ofin keukenmachine pureren, andere helft in
reepjes snijden - Helft van scholfilet in ovenschaal leggen bestrooien met zout en peper
- Reepjes paprika erover verdelen
- Rest van de scholfilet crop leggen en bestrooien met zout en peper
- Koksroom megen met gepureerde paprika, paprikapoeder, zout en peper
- Roommengsel over de vis schenken
- Schaal ca. 20 minuten in oven plaatsen
- Peterselie fijnknippen
- Visschotel serveren met gekookte aardappels bestrooid met peterselie