aantal personen:4, hoofdgerecht

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 kilo aardappels (kruimig)
    • 1 pot geroosterde paprikas (465 gr)
    • 600 gr scholfilet
    • Zout
    • Peper
    • 1 pakje koksroom (250 ml)
    • 1 tl paprikapoeder
    • 15 gr versepeterselie


  • Bereiding:

    • Aardappels schillen en gaar koken
    • Oven voorverwarmen op 200 graden of gasovenstand 4
    • Intussen paprika laten uitlekken
    • Helft van paprika met staafmixer ofin keukenmachine pureren, andere helft in
      reepjes snijden
    • Helft van scholfilet in ovenschaal leggen bestrooien met zout en peper
    • Reepjes paprika erover verdelen
    • Rest van de scholfilet crop leggen en bestrooien met zout en peper
    • Koksroom megen met gepureerde paprika, paprikapoeder, zout en peper
    • Roommengsel over de vis schenken
    • Schaal ca. 20 minuten in oven plaatsen
    • Peterselie fijnknippen
    • Visschotel serveren met gekookte aardappels bestrooid met peterselie