Schnitzelreepjes met boontjes en tauge – Vet maaltijd, fase 1

recept Schnitzelreepjes met boontjes en tauge



Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • Ongepaneerde schnitzels (± 600 gram)
    • 300 gram sperzieboontjes
    • 150 gram tauge
    • kerriepoeder
    • peper en zout
    • 4 el sojasaus
    • vloeibare zoetstof


  • Bereiding:

    • Maak de sperzieboontjes en de tauge schoon
    • Snijd de schnitzels in reepjes van ± 2 cm dik
    • Bestrooi de schnitzelreepjes met kerriepoeder, peper en zout
    • Verhit olie in een grote pan of wok en bak de reepjes rondom bruin
    • Schenk de sojasaus in de pan, samen met een paar druppeltjes vloeibare zoetstof, en laat de reepjes nog even gaar worden
    • Neem de reepjes uit de pan
    • Bak de sperzieboontjes in het braadvocht, ± 5 minuten
    • Voeg de tauge en de reepjes toe en laat het gerecht door en door warm worden