Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 300 gr schelvisfilets
- 1 theelepel citroensap
- 1 dl Amberbier
- 6 dl visbouillon
- 1 theelepel allesbinder
- 1 eierdooier
- 1 ei
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 50 gr boter
Bereiding:
- Spoel de schelvisfilets onder koud stromend water, verdeel ze in 8 gelijke stukken en maak de stukken filet met keukenpapier droog
- Sprenkel er een beetje citroensap over en laat de stukken 10 minuten liggen
- Breng 1/2 liter visbouillon aan de kook en leg de stukken vis hierin
- Temper het vuur en houd alles 6-7 minuten tegen de kook aan
- Breng intussen 1 dl Amberbier en 1/2 dl visbouillon in een pannetje met dikke bodem aan de kook
- Strooi er 1 theelepel allesbinder over en roer alles krachtig door
- Neem het pannetje van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen
- Voeg de eierdooier, het citroensap, het ei en de boter toe
- Plaats het pannetje in een grotere pan, waarin water tegen de kook aan wordt gehouden en blijf
- roeren tot het mengsel licht is gebonden
- Proef de nu verkregen saus en voeg naar smaak zout en peper toe
- Klop de saus hierna nog even met een garde op en neem het pannetje onmiddellijk daarna uit het heetwaterbad
- Let er bij de bereiding van de saus op dat de saus nimmer aan de kook komt, want dan is de kans op schiften groot
- Leg de stukken vis op voorverwarmde borden, schenk de saus erover en bestrooi alles met de fijngehakte peterselie
- Geef er gekookte spinazie, bleekselderij of broccoli en kleine gekookte aardappeltjes (krieltjes) bij