Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

  • 300 gr schelvisfilets
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 dl Amberbier
  • 6 dl visbouillon
  • 1 theelepel allesbinder
  • 1 eierdooier
  • 1 ei
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 50 gr boter

Bereiding:

  1. Spoel de schelvisfilets onder koud stromend water, verdeel ze in 8 gelijke stukken en maak de stukken filet met keukenpapier droog
  2. Sprenkel er een beetje citroensap over en laat de stukken 10 minuten liggen
  3. Breng 1/2 liter visbouillon aan de kook en leg de stukken vis hierin
  4. Temper het vuur en houd alles 6-7 minuten tegen de kook aan
  5. Breng intussen 1 dl Amberbier en 1/2 dl visbouillon in een pannetje met dikke bodem aan de kook
  6. Strooi er 1 theelepel allesbinder over en roer alles krachtig door
  7. Neem het pannetje van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen
  8. Voeg de eierdooier, het citroensap, het ei en de boter toe
  9. Plaats het pannetje in een grotere pan, waarin water tegen de kook aan wordt gehouden en blijf
  10. roeren tot het mengsel licht is gebonden
  11. Proef de nu verkregen saus en voeg naar smaak zout en peper toe
  12. Klop de saus hierna nog even met een garde op en neem het pannetje onmiddellijk daarna uit het heetwaterbad
  13. Let er bij de bereiding van de saus op dat de saus nimmer aan de kook komt, want dan is de kans op schiften groot
  14. Leg de stukken vis op voorverwarmde borden, schenk de saus erover en bestrooi alles met de fijngehakte peterselie
  15. Geef er gekookte spinazie, bleekselderij of broccoli en kleine gekookte aardappeltjes (krieltjes) bij