aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 20 scampi’s (medium)
    • 10 dunne plakjes ontbijtspek
    • Boter
    • 1 grote jonagold appel
    • 1 koffielepel currypoeder
    • 200 gr zure room
    • 1 koffielepel suiker
    • Peper
    • Zout
    • 4 kleine kropjes veldsla

  • Bereiding:

    • Pel de scampi’s en wikkel elke scampi in een half sneetje ontbijtspek
    • Bak ze gaar in boter en houd ze warm
    • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes (brunoise)
    • Stoof ze kort in de pan van de scampi’s, bestrooi ze met curry en suiker en
      voeg de zure room toe
    • Laat inkoken tot een gladde saus en kruid indien nodig met peper en zout
    • Verdeel de scampi’s over 4 borden en lepel er de saus naast
    • Garneer met de kropjes veldsla
    • Schenk hierbij een glaasje Vinho verde