aantal personen: 4
- Ingrediƫnten:
- 20 scampi’s (medium)
- 10 dunne plakjes ontbijtspek
- Boter
- 1 grote jonagold appel
- 1 koffielepel currypoeder
- 200 gr zure room
- 1 koffielepel suiker
- Peper
- Zout
- 4 kleine kropjes veldsla
-
Bereiding:
- Pel de scampi’s en wikkel elke scampi in een half sneetje ontbijtspek
- Bak ze gaar in boter en houd ze warm
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes (brunoise)
- Stoof ze kort in de pan van de scampi’s, bestrooi ze met curry en suiker en
voeg de zure room toe - Laat inkoken tot een gladde saus en kruid indien nodig met peper en zout
- Verdeel de scampi’s over 4 borden en lepel er de saus naast
- Garneer met de kropjes veldsla
- Schenk hierbij een glaasje Vinho verde