Aantal personen: 2

  • Ingrediënten
    • 1 grote ui fijngesnipperd
    • 500 gram scampi’s, gepelde
    • 250 gram champignons
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 halve theelepel curry
    • 1/2 koffielepel cayennepeper
    • 1 borrelglaasje whisky
    • scheutje room
    • zout naar smaak

  • Bereiding:
    • Bak de fijngesnipperde ui glazig in olijfolie en doe vervolgens in een kom.
    • Bak de gepelde scampi’s in dezelfde pan, al omroerend 1 minuut.
    • Voeg ze bij de ui.
    • Bak de champignons lichtjes bruin en doe er dan de ui, scampi’s en fijngesneden paprika’s
      bij, strooi de kruiden er over.
    • Giet de whisky over het geheel en flambeer even.
    • Blussen met het scheutje room.
    • Alles nog 3 minuten laten pruttelen.
    • Breng het gerecht over in een kom en laat de saus nog even inkoken, giet vervolgens over
      de scampi’s en dien op.