Aantal personen: 2
- Ingrediënten
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 500 gram scampi’s, gepelde
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 halve theelepel curry
- 1/2 koffielepel cayennepeper
- 1 borrelglaasje whisky
- scheutje room
- zout naar smaak
- Bereiding:
- Bak de fijngesnipperde ui glazig in olijfolie en doe vervolgens in een kom.
- Bak de gepelde scampi’s in dezelfde pan, al omroerend 1 minuut.
- Voeg ze bij de ui.
- Bak de champignons lichtjes bruin en doe er dan de ui, scampi’s en fijngesneden paprika’s
bij, strooi de kruiden er over. - Giet de whisky over het geheel en flambeer even.
- Blussen met het scheutje room.
- Alles nog 3 minuten laten pruttelen.
- Breng het gerecht over in een kom en laat de saus nog even inkoken, giet vervolgens over
de scampi’s en dien op.