Aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten
    • 2 uien
    • 1/2 kippenbouillonblokje
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 bleekselderijstengels
    • 2 preiwitten
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • tijm, rozemarijn, oregano, peper en zout
    • 1 laurierblaadje
    • 3 eetlepels witte wijn
    • 480 gram scampi’s
    • peterselie

  • Bereiding:
    • Laat de ui stoven in een bodempje water met de bouillontablet.
    • Voeg knoflook, bleekselderij, preiwitten , de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de
      kruiden toe.
    • Laat de witte wijn meestoven gedurende 1/2 uur.
    • Verwijder het laurierblaadje en pureer het kooknat.
    • Pocheer hierin de scampi’s.
    • Verdeel in 4 porties en dien op, bestrooid met peterselie.