Aantal personen: 4
- Ingrediënten
- 2 uien
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 2 teentjes knoflook
- 2 bleekselderijstengels
- 2 preiwitten
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- tijm, rozemarijn, oregano, peper en zout
- 1 laurierblaadje
- 3 eetlepels witte wijn
- 480 gram scampi’s
- peterselie
- Bereiding:
- Laat de ui stoven in een bodempje water met de bouillontablet.
- Voeg knoflook, bleekselderij, preiwitten , de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de
kruiden toe. - Laat de witte wijn meestoven gedurende 1/2 uur.
- Verwijder het laurierblaadje en pureer het kooknat.
- Pocheer hierin de scampi’s.
- Verdeel in 4 porties en dien op, bestrooid met peterselie.