• Ingrediënten:





    • 1 dl blanke azijn



    • 1 dl water



    • 1/2 eetlepel fijngestampte witte peperkorrels



    • 3 eierdooiers



    • 250 gr boter



    • Zout



    • Citroensap naar smaak






  • Bereiding:





    • Breng de azijn met het water en de fijngestampte peperkorrels aan
      de kook en laat tot de helft inkoken en tot lauwwarm afkoelen



    • Klop ‚‚n voor ‚‚n de eierdooiers en dan 1
      lepel water door het vocht



    • Verwarm dit mengsel au bain marie al kloppend tot de saus dik wordt
      en laat de saus al kloppend met een garde afkoelen



    • Smelt intussen de boter en laat die wat afkoelen



    • Meng deze deel voor deel steeds goed kloppend door de saus



    • Maak de saus op smaak met zout en enkele druppels citroensap



    • Dien deze saus lauwwarm op en houd haar eventueel au bain marie warm