-
Ingrediënten:
-
1 dl blanke azijn
-
1 dl water
-
1/2 eetlepel fijngestampte witte peperkorrels
-
3 eierdooiers
-
250 gr boter
-
Zout
-
Citroensap naar smaak
-
-
Bereiding:
-
Breng de azijn met het water en de fijngestampte peperkorrels aan
de kook en laat tot de helft inkoken en tot lauwwarm afkoelen
-
Klop ‚‚n voor ‚‚n de eierdooiers en dan 1
lepel water door het vocht
-
Verwarm dit mengsel au bain marie al kloppend tot de saus dik wordt
en laat de saus al kloppend met een garde afkoelen
-
Smelt intussen de boter en laat die wat afkoelen
-
Meng deze deel voor deel steeds goed kloppend door de saus
-
Maak de saus op smaak met zout en enkele druppels citroensap
-
Dien deze saus lauwwarm op en houd haar eventueel au bain marie warm
-