• Ingrediënten:


    • 500 gr varkens- of rundvlees (hiervan maakt u ruim 20 saté’s)

    • Trassie

    • Zout

    • Peper

    • 1 tl ketoembar

    • 1 fijngesneden teentje knoflook

    • 1 grote fijngesneden ui

    • 1 tl djinten

    • 1 tl bruine basterdsuiker

    • 1/2 kopje melk

    • 1/2 kopje water

  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in grote dobbelstenen en vermeng die met djinten, zout, peper, suiker en ketoembar

    • Fruit in wat boter de trassie, ui en knoflook

    • Bak het vlees hierin bruin, nadat de uien bruin gekleurd zijn

    • Voeg dan de melk en het water toe en laat het geheel op een klein vuur sudderen tot het vocht is verdampt

    • Prik het vlees op houten of ijzeren pinnen en rooster ze in de grill of op houtskoolvuur

    • Eet de saté warm met satésaus

    • Op houtskoolvuur uiteraard geen houten pinnen gebruiken