-
Ingrediënten:-
500 gr varkens- of rundvlees (hiervan maakt u ruim 20 saté’s) -
Trassie -
Zout -
Peper -
1 tl ketoembar -
1 fijngesneden teentje knoflook -
1 grote fijngesneden ui -
1 tl djinten -
1 tl bruine basterdsuiker -
1/2 kopje melk -
1/2 kopje water
-
-
Bereiding:-
Snijd het vlees in grote dobbelstenen en vermeng die met djinten, zout, peper, suiker en ketoembar -
Fruit in wat boter de trassie, ui en knoflook -
Bak het vlees hierin bruin, nadat de uien bruin gekleurd zijn -
Voeg dan de melk en het water toe en laat het geheel op een klein vuur sudderen tot het vocht is verdampt -
Prik het vlees op houten of ijzeren pinnen en rooster ze in de grill of op houtskoolvuur -
Eet de saté warm met satésaus -
Op houtskoolvuur uiteraard geen houten pinnen gebruiken
-