• Ingrediënten:


    • 500 gr rundergehakt

    • 1 el sambal

    • 50 gr geraspte kokos

    • 4 teentjes knoflook

    • 2 dl santen van 1/8 blok

    • t el asemwater

    • 2 eidooiers

    • Olie

    • Satéstokjes


      Kruiden:


    • 2 el boemboe kerrie

    • 2 el serehpoeder

    • 1 tl suiker

    • 1 tl trassie

    • 1 tl zout

  • Bereiding:


    • Pers de knoflook en fruit dat met de kruiden in de olie; laat het daarna goed uitlekken in een zeef

    • Stamp het mengsel fijn en meng het met 3/4 deel van de geklopte eidooiers en het asemwater door het vlees

    • Voeg ook de kokos toe

    • Draai balletjes van het vleesmengsel en rooster die aan de stokjes; besprenkel ze met een saus van santen en de rest van het kruidenmengsel