-
Ingrediënten:-
500 gr mals varkensvlees -
2 eieren -
3 el geraspte kokos -
2 lomboks -
2 sjalotten -
1 teentje knoflook -
2 kemiries -
1/2 tl ketoembar -
1/2 tl djinten -
1 tl trassie -
1 tl suiker -
2 tl zout -
1 tl asem -
8 satéstokjes -
Olie
-
-
Bereiding:-
Maal het vlees fijn, klop de eieren los en vermeng ze met het vlees en de kokos -
Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze klein en kneus ze samen met de kemiries, ketoembar, djinten, trassie, suiker, zout en asem in een kom -
Meng alles door het vleesmengsel en vorm hiervan 8 rolletjes (kroketvorm) -
Steek de satéstokjes door de rolletjes en bak deze in ruim olie bruin -
Dien ze op met warme rijst en sajoer menir of sajoer asem, komkommer en kroepoek en – voor de liefhebbers – met sambal
-