• Ingrediënten:


    • 500 gr mals varkensvlees

    • 2 eieren

    • 3 el geraspte kokos

    • 2 lomboks

    • 2 sjalotten

    • 1 teentje knoflook

    • 2 kemiries

    • 1/2 tl ketoembar

    • 1/2 tl djinten

    • 1 tl trassie

    • 1 tl suiker

    • 2 tl zout

    • 1 tl asem

    • 8 satéstokjes

    • Olie

  • Bereiding:


    • Maal het vlees fijn, klop de eieren los en vermeng ze met het vlees en de kokos

    • Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze klein en kneus ze samen met de kemiries, ketoembar, djinten, trassie, suiker, zout en asem in een kom

    • Meng alles door het vleesmengsel en vorm hiervan 8 rolletjes (kroketvorm)

    • Steek de satéstokjes door de rolletjes en bak deze in ruim olie bruin

    • Dien ze op met warme rijst en sajoer menir of sajoer asem, komkommer en kroepoek en – voor de liefhebbers – met sambal