• Ingrediënten:


    • 12 grote garnalen

    • 1/2 ui

    • 2 tl koriander

    • 1 tl komijn

    • 10 gr verse sereh

    • 1/2 dl zoete ketjap

    • 1 dl kokosmelk

    • 2 mespunten peper

    • 1 mespunt zout

    • 1 bos verse koriander

    • 30 gr citroengras

    • 1/2 dl zoete ketjap

    • 1 1/2 dl olie

    • 2 tl citroensap

  • Bereiding:


    • Stamp de ui en het fijngesneden citroengras fijn en meng dit met de overige ingredi‰nten, behalve de garnalen en de koriander

    • Marineer de garnalen In dit mengsel ca 6 uur

    • Maak een mengsel van 1/2 dl zoete ketjap, 1 eetlepel olie en een scheut citroensap

    • Rijg de garnalen op de saté-stokjes, haal ze door het ketjapmengsel en rooster de saté’s

    • Besprenkel de garnalen meermaals met het ketjapmengsel

    • Serveer bij dit gerecht toemissaus en bestrooi de saté voor het opdienen met gehakte verse koriander