-
Ingrediënten:-
12 grote garnalen -
1/2 ui -
2 tl koriander -
1 tl komijn -
10 gr verse sereh -
1/2 dl zoete ketjap -
1 dl kokosmelk -
2 mespunten peper -
1 mespunt zout -
1 bos verse koriander -
30 gr citroengras -
1/2 dl zoete ketjap -
1 1/2 dl olie -
2 tl citroensap
-
-
Bereiding:-
Stamp de ui en het fijngesneden citroengras fijn en meng dit met de overige ingredi‰nten, behalve de garnalen en de koriander -
Marineer de garnalen In dit mengsel ca 6 uur -
Maak een mengsel van 1/2 dl zoete ketjap, 1 eetlepel olie en een scheut citroensap -
Rijg de garnalen op de saté-stokjes, haal ze door het ketjapmengsel en rooster de saté’s -
Besprenkel de garnalen meermaals met het ketjapmengsel -
Serveer bij dit gerecht toemissaus en bestrooi de saté voor het opdienen met gehakte verse koriander
-