• Ingrediënten:


    • 500 gr varkensfricandeau

    • 2 fijngewreven teentjes knoflook

    • 6 el ketjap (manis)

    • 1 el goela djawa

    • 1/2 tl sambal (manis)

    • Sap van 1/2 citroen

  • Bereiding:


    • Vermeng de knoflook met wat zout

    • Snijd het vlees in niet te klein dobbelstenen, smeer het in met de knoflookpulp en laat dit een half uur intrekken

    • Maak van de ketjap, de suiker, de sambal en het citroensap een marinade

    • Klop het geheel goed door elkaar, zodat de suiker goed oplost

    • Giet de marinade over het vlees en laat het vlees zo drie uur staan

    • Laat het dan uitlekken maar vang de marinade op

    • Dep het vlees droog en rijg het aan de pennen of stokjes

    • Rooster de saté’s op de barbecue of grill en bestrijk ze daarbij regelmatig met de achtergebleven marinade