-
Ingrediënten:-
500 gr mals rundvlees -
2 sjalotten -
2 teentjes knoflook -
2 tl goela djawa -
1 tl zout -
1 1/2 el ketjap -
Sap van 1 citroen -
1 el boter -
8 saté-stokjes
-
-
Bereiding:-
Snijd het vlees in dobbelsteentjes -
Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en kneus ze met de goela djawa en het zout -
Smelt de boter, schenk de ketjap erbij en roer het mengsel erdoor -
Schenk het citroensap erbij en meng er het vlees goed door -
Laat een half uur staan en rijg het vlees dan aan de stokjes -
Rooster het vlees vlak voor het eten -
Heeft u geen saté-rooster, rooster de saté dan onder de grill -
Verwarm de grill 10 minuten voor, leg de stokjes precies onder het grillelement met de uitlekbak eronder -
Rooster de saté 5 minuten, draai de stokjes om en rooster de andere kant ook 5 minuten -
Eet deze saté met katjangsaus of met sambal ketjap
-