• Ingrediënten:


    • 500 gr mals rundvlees

    • 2 sjalotten

    • 2 teentjes knoflook

    • 2 tl goela djawa

    • 1 tl zout

    • 1 1/2 el ketjap

    • Sap van 1 citroen

    • 1 el boter

    • 8 saté-stokjes

  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in dobbelsteentjes

    • Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en kneus ze met de goela djawa en het zout

    • Smelt de boter, schenk de ketjap erbij en roer het mengsel erdoor

    • Schenk het citroensap erbij en meng er het vlees goed door

    • Laat een half uur staan en rijg het vlees dan aan de stokjes

    • Rooster het vlees vlak voor het eten

    • Heeft u geen saté-rooster, rooster de saté dan onder de grill

    • Verwarm de grill 10 minuten voor, leg de stokjes precies onder het grillelement met de uitlekbak eronder

    • Rooster de saté 5 minuten, draai de stokjes om en rooster de andere kant ook 5 minuten

    • Eet deze saté met katjangsaus of met sambal ketjap