• Ingrediënten:


    • 500 gr varkenshaas

    • 2 teentjes knoflook

    • 4 el ketjap (manis)

    • 1 el goela djawa

    • 2 kemirienoten

    • 1/2 citroen

    • 1/8 blok santen

    • 1 tl sambal (oelek)

  • Bereiding:


    • Pers de knoflook door de knijper of wrijf ze fijn.

    • Pof de Kemirienoten

    • Pers de 1/2 citroen uit

    • Wrijf de knoflook, kemiries en sambal tot een brij

    • Snijd het vlees in dobbelstenen en smeer de stukken in met de kruidenbrij

    • Laat dit een half uur intrekken

    • Maak intussen de marinade

    • Meng de ketjap met het citroensap en de suiker

    • Klop goed door, zodat de suiker helemaal in de saus wordt opgenomen

    • Los de santen op in een kopje heet water en giet dit mengsel bij de marinade

    • Meng alles goed door elkaar en laat het vlees verder een paar uur in deze saus marineren

    • Giet de saus dan af en dep het vlees goed droog

    • Rijg het aan pennen of stokjes en rooster de saté’s op de barbecue of grill