-
Ingrediënten:-
500 gr varkenshaas -
2 teentjes knoflook -
4 el ketjap (manis) -
1 el goela djawa -
2 kemirienoten -
1/2 citroen -
1/8 blok santen -
1 tl sambal (oelek)
-
-
Bereiding:-
Pers de knoflook door de knijper of wrijf ze fijn. -
Pof de Kemirienoten -
Pers de 1/2 citroen uit -
Wrijf de knoflook, kemiries en sambal tot een brij -
Snijd het vlees in dobbelstenen en smeer de stukken in met de kruidenbrij -
Laat dit een half uur intrekken -
Maak intussen de marinade -
Meng de ketjap met het citroensap en de suiker -
Klop goed door, zodat de suiker helemaal in de saus wordt opgenomen -
Los de santen op in een kopje heet water en giet dit mengsel bij de marinade -
Meng alles goed door elkaar en laat het vlees verder een paar uur in deze saus marineren -
Giet de saus dan af en dep het vlees goed droog -
Rijg het aan pennen of stokjes en rooster de saté’s op de barbecue of grill
-