-
Ingrediënten:-
500 gr mals rundvlees -
2 sjalotten -
2 teentjes knoflook -
2 lomboks -
3 kemiries -
1 tl trassie -
1/2 tl ketoembarpoeder -
8 satéstokjes -
2 tl koenirpoeder -
1 mespuntje laospoeder -
1 tl asem -
1 tl goela djawa -
1-2 tl zout -
2 el boter -
100 gr santen
-
-
Bereiding:-
Snijd het vlees in dobbelsteentjes -
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn -
Ontpit de lombok. Kneus sjalotten, knoflook en lombok en voeg hierbij de kemiries, de trassie, ketoembar, koenir, laos, asem, goela djawa en zout -
Fruit het geheel in de boter, niet te bruin, giet 1 dl heet water erbij en los de santen erin op -
Laat alles op een lage warmtebron sudderen tot er een olielaagje aan de oppervlakte komt en het op een papje gaat lijken -
Het mag niet droog worden -
Haal het pannetje van de warmtebron en meng de stukjes vlees door het kruidenmengsel -
Laat een uur marineren -
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster ze 5 minuten aan iedere kant -
Deze saté wordt zonder saus gegeten -
Tip: Met atjar ketimoen (zuur van komkommer) en sambal goreng boontjes of sambal goreng kool hebt u een goede maaltijd
-