• Ingrediënten:


    • 500 gr mals rundvlees

    • 2 sjalotten

    • 2 teentjes knoflook

    • 2 lomboks

    • 3 kemiries

    • 1 tl trassie

    • 1/2 tl ketoembarpoeder

    • 8 satéstokjes

    • 2 tl koenirpoeder

    • 1 mespuntje laospoeder

    • 1 tl asem

    • 1 tl goela djawa

    • 1-2 tl zout

    • 2 el boter

    • 100 gr santen

  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in dobbelsteentjes

    • Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn

    • Ontpit de lombok. Kneus sjalotten, knoflook en lombok en voeg hierbij de kemiries, de trassie, ketoembar, koenir, laos, asem, goela djawa en zout

    • Fruit het geheel in de boter, niet te bruin, giet 1 dl heet water erbij en los de santen erin op

    • Laat alles op een lage warmtebron sudderen tot er een olielaagje aan de oppervlakte komt en het op een papje gaat lijken

    • Het mag niet droog worden

    • Haal het pannetje van de warmtebron en meng de stukjes vlees door het kruidenmengsel

    • Laat een uur marineren

    • Rijg het vlees aan de stokjes en rooster ze 5 minuten aan iedere kant

    • Deze saté wordt zonder saus gegeten

    • Tip: Met atjar ketimoen (zuur van komkommer) en sambal goreng boontjes of sambal goreng kool hebt u een goede maaltijd