• Ingrediënten:


    • 1 kg geitevlees

    • 100 gr geitevet

    • 4 papayabladeren

    • 1 ons pinda’s

    • 3 teentjes knoflook

    • 8 rode lomboks

    • 1 el azijn

    • Kentjoer

    • 7 rode uien

    • Ketjap asin

    • Tjabé rawit

    • Olie

  • Bereiding:


    • Snijd het vlees in blokjes en verpak die met het geitevet in het papayablad tot het vlees mals is

    • Fruit de uien in wat olie

    • Maak de pinda’s fijn samen met de lombok, kentjoer en de knoflook

    • Fruit dit even in wat olie

    • Maak er een saus van door er 1 glas water, wat asem, wat azijn en wat ketjap asin door te roeren

    • Voeg er de in ringetjes gesneden tjabé rawit bij en verdeel dit op bordjes

    • Strooi er wat gefruite uien over

    • Doe er als laatste de inmiddels geroosterde saté bij

    • Geef deze saté warm bij lontong