-
Ingrediënten:-
1 kg geitevlees -
100 gr geitevet -
4 papayabladeren -
1 ons pinda’s -
3 teentjes knoflook -
8 rode lomboks -
1 el azijn -
Kentjoer -
7 rode uien -
Ketjap asin -
Tjabé rawit -
Olie
-
-
Bereiding:-
Snijd het vlees in blokjes en verpak die met het geitevet in het papayablad tot het vlees mals is -
Fruit de uien in wat olie -
Maak de pinda’s fijn samen met de lombok, kentjoer en de knoflook -
Fruit dit even in wat olie -
Maak er een saus van door er 1 glas water, wat asem, wat azijn en wat ketjap asin door te roeren -
Voeg er de in ringetjes gesneden tjabé rawit bij en verdeel dit op bordjes -
Strooi er wat gefruite uien over -
Doe er als laatste de inmiddels geroosterde saté bij -
Geef deze saté warm bij lontong
-