• Ingrediënten:


    • 500 gr varkenshaas

    • 2 witte uien

    • 2 teentjes knoflook uit de pers

    • 4 tl ketjap manis

    • 2 gepofte kemirienoten

    • 1 tl laos

    • 1 tl koenjit

    • 1 tl geraspte gemberwortel

    • 1 tl ketoembar

    • 1/4 tl djinten

    • 2 tl vloeibare tamerinde

    • 2 tl Javaanse suiker

    • 2 bladen sehreh

    • 2 djeroek peroet bladeren

    • 4 tl sambal oelek

  • Bereiding:


    • Maak de uien schoon en snipper ze fijn

    • Maak een marinade van de uien, knoflook, ketjap, kemiries, laos, koenjit, gember, ketoembar, djinten, tamerinde en suiker

    • Voeg de sereh en de djeroek peroet toe

    • Snijd de varkenshaas in dobbelstenen

    • Voeg deze aan de saus toe, schep het vlees goed om, zodat de saus is

    • opgenomen en laat het vlees een uurtje marineren

    • Dep het dan droog, rijg het aan pennen of satéstokjes en rooster of grilleer het vlees gaar