-
Ingrediënten:-
500 gr varkenshaas -
2 witte uien -
2 teentjes knoflook uit de pers -
4 tl ketjap manis -
2 gepofte kemirienoten -
1 tl laos -
1 tl koenjit -
1 tl geraspte gemberwortel -
1 tl ketoembar -
1/4 tl djinten -
2 tl vloeibare tamerinde -
2 tl Javaanse suiker -
2 bladen sehreh -
2 djeroek peroet bladeren -
4 tl sambal oelek
-
-
Bereiding:-
Maak de uien schoon en snipper ze fijn -
Maak een marinade van de uien, knoflook, ketjap, kemiries, laos, koenjit, gember, ketoembar, djinten, tamerinde en suiker -
Voeg de sereh en de djeroek peroet toe -
Snijd de varkenshaas in dobbelstenen -
Voeg deze aan de saus toe, schep het vlees goed om, zodat de saus is -
opgenomen en laat het vlees een uurtje marineren -
Dep het dan droog, rijg het aan pennen of satéstokjes en rooster of grilleer het vlees gaar
-